Tapahtumat

Hiihtoloma

Hiihtolomien aikana Pohjois-Karjalan luonto tarjoaa parastaan. Hiljaiset, lumiset metsät ovat täynnä rauhaa. Pulkkamäet ja hiihtoladut ovat loistokunnossa. Mökeiltä käsin voit käydä laskettelemassa Maarianvaarassa tai Kolilla. Huhmarilla voit pyörähtää kylpylässä. Murtomaahiihtoon voit käyttää omia latujamme tai käydä läheisissä hiihtokeskuksissa. Saaren laavulle voit tehdä retken lumikengillä. Kengät saat Saarilasta. Katso myös latukartta.

Pääsiäisloma

Tule nauttimaan kevään tulosta, pajunkissoista ja kevätauringosta. Tee retki laavulle. Nauti Seijan pääsiäisherkuista ja aisti pääsiäisen tunnelma.

Kesäloma

Tule uimaan, saunomaan ja nauttimaan Viinijärven ihanasta kesäillasta. Pääset ongelle, pyöräilemään kyläteitä ja katselemaan kesäistä maalaismaisemaa; emolehmät laiduntavat vasikoineen perinnebiotooppi laitumia ja varsat kirmaavat emiensä kanssa laitumella.

Solanlammen lintutorni

Pihapiiristä n. 300 m päässä on lintutorni. Lammella pesii n. 40 lintulajia.

Perttisaaren luonnonsuojelualue ja saaren laavu

Saareen on järvimatkaa noin 400 m.

Laavu ja pulkkamäki

Pulkkamäen laavu on mantereella, ja sinne on Saarilan pihasta matkaa noin 300 m. Sään salliessa laavulle voi tehdä tulet.

Kesäkioski

on jäätelöpaikka, jossa on mukava rentoutua yksin tai yhdessä. Usein se on myös kesäillan tapaamispaikka, missä uudet ja jokavuotiset vanhat tutut tapaavat toisiaan ja vaihtavat kuulumisia.

Satupolku

avataan keväällä 2011. Polku kiemurtelee pihametsän kuusikossa. Siellä menninkäiset kurkkivat kivien takaa… Perheen pienempien kanssa voi mennä satupolulle katselemaan ja kuuntelemaan metsän ihmeitä. Se ei kuitenkaan ole leikkipaikka. Satumetsä käynti sisältyy kotieläinpihan aluemaksuun tai retken hintaan.

Kotimuseo

Tilan vanhoja esineitä on koottu vanhaan saunarakennukseen.

Lounaat

Vappuna, äitien- ja isäinpäivänä karjalainen pitopöytä on katettu vieraita varten.
Seijan tuvan lounaspöytä on tilattavissa myös muina aikoina.

Tunnelmalliset pikkujoulut

Voit viettää Saarilassa joulutunnelman ja hyvän ruuan parissa.

Päiväkotien kevätretket

Saarila on päiväkotien kevätretkikohde. Pihapiirin vieressä oleva satumetsä kiinnostaa pienimpiä. Ihania ovat eläinten vastasyntyneet poikaset;kilit, karitsat ym.
Retki huipentuu Seijan herkkujen luomulihapullien ja muussin  syöntiin.

Pilkkikilpailut

Pilkkikilpailut ja talvitapahtumat kevättalven mittaan Saarila on hyvä paikka järjestää pilkkikilpailuja ja talvitapahtumia

Kalastaminen

Kalastaminen kuuluu kesään. Voit onkia tai hankkia lupia muuhun kalastukseen.