Vuodenajat

Kevät

Kun lumi on sulanut ja hiirenkorvat puhkeavat, Saarilassa alkaa tapahtua. Lampaat karitsoivat ja pikku vasikoita ilmestyy emolehmälaitumelle. Jossain varsa nousee honteloille jaloille emää imemään. On pikku kilejä, kananpoikasia piipittämässä ja joskus jopa aasin tai ponin varsa.

Kevättyöt pellolla ja pihassa alkavat. Lintutornilla käydään tähystämässä, ovatko silkkiuikut jo saapuneet. Ja odotellaan, milloin ensimmäisen kerran päästään saunasta pulahtamaan kirpeän kylmään veteen. Lapset käyvät päiväkodeista kevätretkillään.

Kesä

Kesä on lämpöä ja vihreyttä. Pihan ja portaikon kukat hehkuvat, aurinko porottaa. On lomailun aika.

Rantamökeillä pihan takana on metsää ja rauhaa. Hiljaisina iltoina voi grillailla ja katsella järvelle. Solanlammella puhaltelee kaulushaikara. Voi piipahtaa metsään poimimaan metsätähtiä ja hakea niityltä kukkakimpun. Iltaa voi jatkaa kipaisemalla Saarilan kesäkioskille nauttimaan muhkean pallojäätelön.

Syksy

Kesän menot ja matkat hiljenevät ja asetutaan syksyyn. On sadonkorjuu aika. Uusi sato näkyy ruokapöydän antimina. Viljat puidaan ja tehdään uutisleipää. Päivittäin käydään metsässä poimimassa herkkutatteja muhennokseen ja haapasieniä suolattavaksi talvea varten. Illan suussa haetaan vielä pieni ämpärillinen mustikoita tai puolukoita.

Metsä- ja sieniretket odottavat Saarilaan tulijoita. Metsä hehkuu ruskan väreissä ja pienillä hiekkateillä voit lenkkeillä ja pyöräillä. Joutsenten syysmuutto alkaa.

Talvi

Valkea lumi peittää loppusyksyn harmaan maan. Pimeyteen sytytetään valot, alkaa joulun odotus. Jouluvaloja on joka puolella, ja pihan perällä metsän reunassa näkyy tonttuja. Ne kutsuvat kävelemään ja katselemaan. Kun pikkujoulut ja tunnelmallinen joulu on vietetty, alkaa talvinen arki.

Arkeen kuuluvat hiihtoretket, makkaran paisto laavulla ja pulkkamäki. Latuverkosto on parhaimmillaan. Lumiset metsät odottavat lumikenkäilijöitä jää pilkkiöitä. Saarilassa voi järjestää vaikka pilkkikilpailut.

Kotieläimet viettävät talvea lämpimässä navetassa ja pihatoissa.